Časovka na Zelenou horu

05.05.2018 21:32

Prvomájový výšlap po 25-té

Rozkvetlé třešně,průvody, srazy veteránských vozidel patří k 1.květnu stejně neodmyslitelně jako časovka na Zelenou horu, kterou již po 25-té uspořádal TJ Triatlon Cheb. Tradiční závod přinesl letos i některé novinky. Plánovaný byl souběžný závod s časem na koloběžkách – sice po silnici, ale i tak hodně do kopce. Neplánová změna byla zaviněna přírodou a nutnou přítomností těžké lesní techniky, která tak změnila v některých pasážích docela zásadně strukturu povrchu tratě.

            Závodu se zúčastnilo 42 cyklistů a 6 koloběžkářů. Nejrychlejší  koloběžka tak určila traťový rekord, který je 16:42 a stanovil ho Ondřej Mertl. Nejrychlejším cyklistou byl Jirka Podhajský z Aše, který se časem 12: 38jakojediný dostal pod 13 minut a přiblížil se traťovému rekordu 12:16. Potěšitelná byla letos účast krásných žen v obou kategoriích. Vyhlášení a zázemí závodu hostil penzion Mašek, závod byl sponzorován městem Cheb a cykloprodejnou SPORTFLORI  Václava Floriána,který nejenom pomohl s cenami ale také vyslal na trať své zástupce.

            Pořadatelé děkují všem účastníkům a také Lesům města Chebu za zprůchodnění trati. Příštím závodem Chebského poháru 2018 bude Březovský bike 26.05.2018, který uzavře jarní část poháru.